Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Δυο νεα υλικά για κολοστομίες

Πριν λίγο καιρό έφτασαν στα χέρια μου δυο νέα υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Ονομάζονται Siless και Niltac και χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και από όσους έχουν κολοστομία. Είδα ένα φυλλάδιο, επικοινώνησα με την εταιρεία και αφού με ενημέρωσαν αναλυτικά για την χρήση τους, μου έστειλαν και κάποια δείγματα για δοκιμή.

Το Niltac αποτελεί αφαιρετικό κολλητικού υλικού. Είναι από 100% σιλικόνη που προφανώς είναι υποαλλεργική και μη τοξική (καθώς χρησιμοποιείται στα περισσότερα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά).

Το εντυπωσιακό είναι πως με μόλις μερικούς ψεκασμούς πάνω στο κολλητικό υλικό του σάκου, το κολλητικό υλικό ξεκολλά από μόνο του χωρίς να χρειαστεί να τραβήξω στο ελάχιστο.
Επιπλέον μπόρεσα να κολλήσω πολύ πιο εύκολα και γρήγορα τον νέο σάκο καθώς δεν έμειναν καθόλου υπολείμματα πάνω στο δέρμα. Η συσκευασία Δε είναι πολύ βολική (σε μορφή σπρέι).

Στην Γενική Χημικών που ρώτησα (η εταιρεία που τα εισάγει στην Ελλάδα το τηλ για όσους ενδιαφέρονται είναι 210 6203000), και μου είπαν πως το υλικό αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο από 100% σιλικόνη ώστε να αφαιρεί το κολλητικό εύκολα και γρήγορα και ταυτόχρονα να μην προκαλεί ερεθισμούς όπως άλλα υλικά που κυκλοφορούν καθώς δεν περιέχει καθόλου οινόπνευμα.

Το άλλο προϊόν, το Silesse, δημιουργεί στην ουσία μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στο περιστομικό δέρμα. Αυτή η μεμβράνη αφενός προστατεύει το δέρμα- καθώς το κολλητικό υλικό δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα- αφετέρου βοηθάει το κολλητικό υλικό να εφαρμόσει καλύτερα. Όπως και το Niltac αποτελείται μόνο από σιλικόνη χωρίς να περιέχει καθόλου οινόπνευμα ή κάποιο άλλο τοξικό συστατικό. Και αυτό είναι σε σπρέι.

Σε γενικές γραμμές έχω ενθουσιαστεί με την χρήση τους καθώς μείωσα τον χρόνο αλλαγής του σάκου κατά πολύ ενώ ταυτόχρονα νιώθω το δέρμα πιο ανακουφισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: